Knuppels en decemberfeesten

Komt ie: Even een knuppel in het hoenderhok gooien.

Ik heb een hékel aan de decembermaand. 

Met zijn commercie en zijn gruwelijke kerstmuziek, die trouwens al vanaf half november overal door je strot geduwd wordt. En met zijn opgedrongen 'gezelligheid en saamhorigheid'. Met zijn inmiddels ook al niet meer zo fraaie sinterklaasfeest. Met als toetje het door mij en alle dieren in Nederland gehate vuurwerk. 

Ik ga het er niet over hebben hoe dat allemaal zo gekomen is, want elke beetje huis-tuin-en keukenpsycholoog snapt dat dit niet al bij mijn geboorte op deze manier in mijn genen verankerd zat. Alle decemberhaters zullen zo hun eigen redenen hebben, maar ik weet heel zeker dat ik niet alleen sta in deze opinie. 

En mijn weerzin wordt elk jaar groter. 

Dus daar moeten we iets aan doen. Ik heb me al een aantal jaren geleden voorgenomen om dat depri decembergevoel niet meer de overhand te laten krijgen. En dat bereik ik meestal door alternatieven te bedenken waar ik BLIJ van word en die niks met kerst te maken hebben.

Met mijn kinders en familie heb ik afgesproken dat ik het heel fijn vind om samen iets te ondernemen. Maar niet perse met de kerstdagen. Die vul ik het liefst op eigen wijze in. Gelukkig snappen ze dat. Ze snappen mij.
Mijn 83-jarige moeder brengt kerst door bij familie, óf ze maakt deel uit van mijn alternatieve viering. Want zelf is ze ook geen kerstmisfan. En dan hebben we samen lol. Mijn vader bezoek ik regelmatig. Om de kerstdagen heen.

Calimero
Dit jaar piep ik er met Calimero (voor degenen die dat nog niet weten, dat is mijn Poolse caravannetje) de honden en een gelijkgestemd kampeermaatje een paar dagen tussenuit met de kerstdagen. Mits dat Coronatechnisch kan natuurlijk. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan en dat was ons heeeeel goed bevallen. Met 2 Predommekes op een nat modderig grasveld in limburg gestaan. In de motregen. Een horrorscenario voor velen van jullie.

Wij hadden een toptijd.

Top 2000
Er is tussen kerst en nieuw toch ook iets waar ik dan weer wel elk jaar erg naar uitkijk:
De top 2000 allertijden!
Elk jaar pak ik in de periode tussen kerst en nieuw een klusproject in huis op. En die zijn er altijd wel te vinden. Er moet altijd wel iets geschilderd, heringericht of geknutseld worden. Lekker in oude trui en joggingbroek en dan de top2000 op de Sonos aan of de koptelefoon op en op maximaal volume. Want ik hou wel een beetje rekening met de buurtjes he. Ik blèr wel mee, dus daar kunnen ze dan wel van meegenieten. 

Oudjaar
Oudjaarsavond is voor mij een gewone avond. Zorgen dat de honden het een beetje ok doorkomen. En dan is het opeens weer januari, en is het weer voorbij. We beginnen weer boven aan de kalender en zetten de eerste stappen richting voorjaar. Ik haal bloembollen in huis. Ook zo apart. Die staan dan ook opeens meteen in de winkel. In januari. Gek genoeg vind ik dat dan weer niet raar. 

En dan heb ik het weer volbracht.

Bij jij wél een Kerstliefhebber? Ben echt heel benieuwd. Ik lees het graag hieronder!

Renate van de Honden

Reacties

Ingrid niet alleen van de honden zei…
Meeblèren met een koptelefoon op je hoofd.... dénk dat je buren dan toch liever de radio horen ;)
Renate van de Honden zei…
Bedankt he. Ingrid niet alleen van de honden 🤨
Wilmy zei…
Moet ik het echt zeggen? Jij kan mijn antwoord wel voorspellen 🙃

Meest gelezen posts

Calimero gaat verhuizen

Kind in een snoepwinkel

Sportvrouw van het jaar