Calimero gaat verhuizen

Vandaag was het, zo nog net op de drempel van 2020, een hele speciale dag. Voor mij, maar zeker voor een zeer gewaardeerde hondencollega en haar zoontje. 

Na lang wikken en wegen heb ik deze maand besloten om mijn geliefde Calimero een nieuw spannend leven te gunnen bij een ander gek. En dat is lief bedoeld. Ik zal mijn verder kampeeravonturen gaan ondernemen met Camilla de Kip.

Meer dan een caravan
Hoe je toch verknocht kunt raken aan een stuk polyester met een paar wielen eronder. Maar toch is het zo. De afgelopen 4 jaar hebben we samen op hele mooie plekjes gestaan. Heb ik hem gekoesterd, opgelapt, gewassen, gezond gemaakt, vertroeteld en heb ik met veel plezier vele nachten in hem doorgebracht.

Het is geen caravan, het is een beleving. Een persoonlijkheid. Een soort kind. (je mag nu stoppen met lezen en wat anders gaan doen. Dan kampeer je zelf niet en snap je niet waar ik het over heb) Een kind doe je niet zo maar weg. Je kind zet je niet op Marktplaats. Voor je kind ga je op zoek naar een goed nieuw huis. Naar iemand die goed voor hem zal zorgen en hem net zo in de watten zal leggen.

Nachtelijke actie
En die heb ik gevonden! Ik besloot op een maandagavond om half negen 's avonds dat ik Calimero te koop ging zetten. En diezelfde NACHT kreeg ik een PB van M. Die lag in haar bed te denken ; 'ja, maar als ik nou pas morgen een berichtje stuur dan ben ik misschien te laat'.

Een actie die ik zelf ook had kunnen ondernemen. 
Een actie die aangeeft hoe graag ze de volgende eigenaar van Calimero wil zijn
Een actie waarbij ik meteen dacht: dit is de juiste persoon!

Jullie mogen het weten: het liep storm voor Calimero. Er werd ver boven de vraagprijs geboden. Boeie! De juiste persoon. Dát is waar het om gaat. Ze heeft de afgelopen dagen steeds maar weer naar foto's van Calimero zitten te kijken. Waarschijnlijk op het zelfde moment dat ík naar de foto's van Camilla zat te kijken. Ik snap haar.....


Camilla
Ze is dus een KIP-caravan. Ze is groter dan haar broertje, ze is een echte dame, met sjieke kastjes, blinkende lampjes, een koelkast met een blauw lichtje erin, en met verwarming in d'r onderstel. Want ze wil er warmpjes bijstaan. Ze zal toch niet te veel kapsones moeten hebben of krijgen als ze met mij op stap gaat volgend jaar, want ik ben ook maar een gewoon down to earth mens. Zonder gelakte nageltjes en zonder make-up. Dus ze zal maar gewoon moeten dealen met de modderschoenen, de rommel op d'r banken en niet te vergeten, de hondenharen die weer royaal door haar binnenste zullen gaan vliegen...

Camilla is via mijn broer aan haar naam gekomen. Hij wist dat het ook de naam was van een kipje van de Muppetshow. Ik vond het meteen een leuke naam. Passend bij mijn nieuwe reismaatje:


Camilla heeft rode accenten. Op d'r zijkant en op d'r jas (voortent). Dus dat wordt even schakelen. Maar misschien ook wel goed. Tis tenslotte een meisje. We zullen wel even moeten wennen aan elkaar. Camilla en ik. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij het ook heel fijn gaan hebben samen. En ze krijgt in elk geval mijn personal touch, met wat souvenirs van haar kleine broertje. Of ze dat nou leuk vindt of niet. 

Binnenkort mag Calimero nog 1x met mij op pad, want Camilla moest nog eerst langs de schoonheidsspecialiste, de kapper, en de dokter moest ook nog even het jaarlijkse gezondheidsonderzoek doen. En die dokter zit nu nog uit te buiken van zijn kerstmaaltijden, en had pas in januari weer tijd voor patiënten.
Er staat begin januari dus nog een kampeertripje op de rol. Hopelijk met de grand dame, maar waarschijnlijk nog mijn kleine Calimero.

Ik zal zuinig op hem zijn N.

RenateReacties

quic zei…
Het is net zo als in de dierenwereld, van kuikentje naar kip
Veel geluk samen met Camilla
Groetjes
Carola
seb zei…
echt verbazend hoe je zo verzot kunt raken op een ......kip. Heel herkenbaar.ook. Veel plezier!
Anoniem zei…
Wat leuk! en gefeliciteerd allebei!
Johanna zei…
Beste Renate, als je meer Kip liefhebbers wilt ontmoeten, kun je lid worden van de Kip caravan club. We hebben begin april ons openingsweekend in Brabant. Groet, Johanna
www.kipcaravanclub.nl

Meest gelezen posts

Kind in een snoepwinkel

Sportvrouw van het jaar